Atanas Laskov

The Lizard

March 28, 2008 17:10 GMT
Spread the love

Има един гущер. Той е злобен. Ама от най-злобните. Единственото му желание е да унищожи света, крещейки “Муахаххаа!” Само че има и един проблем…

Твърде малко неща може да направи един сам гущер. Най-вече да пълзи и да яде мухи. Затова решен да изпълни предначертаната си съдба – т.е. да разруши света, той тръгва да обикаля на длъж и на шир в търсене на съмишленици. И скоро ги намира…

Пръв към него се присъединява Охлювът-камикадзе. Изключително фанатичен по природа, той е готов да се бие до последна капка… слуз.

Сетне невестулката убиец, тренирана в мистичните и зловещи изкуства на нинджутсу, е примамена от коварните планове на Гущера. Поблазнена от евентуалните изгоди тя се присъединява към силите на мрака.

И накрая демонът-унищожител… Този мрачен самурай, предател на всяка надежда, известен още като “Жлуп-Безбожния”. Създание толкова загадъчно и жестоко, че никой жив човек не го е виждал. Жлуп сам се явява на Гущера, загърнат в черния си плащ и се заклева пред отровната си катана, че ще се бори за каузата му.

Така тримата вестители на апокалипсиса тръгват по света с едничката цел да го унищожат. А това, както всеки знае, може да стане най-лесно, ако разбият печата, който затваря портата към ада, която се намира във вътрешния двор на замъка на принцесата-пазител-елф, която е известна с потресаващата си красота.

Основният проблем е, че крепостта се пази от вярната-до-смърт гвардия на елфите-пазители, които също са известни с потресаващата си красота, както определено може да се очаква от древната им магическа раса.

Въпреки това безстрашната орда на мрака решава да щурмува крепостта. Първоначално тъпят известни неуспехи, но сред продължители два дни кървави и садистични сражения, най-сетне успяват безстрашно да преминат защитните съоръжения на замъка. По пътя Охлювът камикадзе се самовзривява, жертвайки живота си в името на каузата. Ужасени и опръскани със слуз, елфите-пазители се разбягват във всички посоки.

Скоро след това оцелелите вестители на апокалипсиса стигат до вътрешния двор. Там ги чака самата принцеса-пазителка-елф, която сластно е разголила гръдта си и се боричка с няколко елфа-пазители.

– Штъ убия, ма! – заявява безстрашно Гущерът
– Щтъ нъкълцъм на каймъ. – добавя хладно невестулката убиец

– Пичове, я си глейте работъта! Не вийте ли че съм заета? – един от елфите-пазители заравя лице в полите й. Тя се изкикотва весело.

Разгневен от това пренебрежение демонът-унищожител връхлита напред и отрязва главата й с отровната си катана. Тя тупва на мраморния под, а златните й къдрици се разстилат с един последен замах на искряща елегантност. Елфите-пазители ужасено гледат как обезглавеното и тяло бавно позеленява и се спихва под действието на отровата.

Гущерът е доволен. Но скоро радостта му е сломена. Излезли от шока си елфите-пазители изведнъж се хващат за ръце и подемат величествена и радостна песен.

– Защо пейте, бре пичове!? – учудва се гущерът – Нали ви утрепахме мацкътъ!

Елфите го поглеждат учудено. Във красивите им елфски очи се долавя смущение. Изведнъж един от тях заговаря:

– Ми то ний сми г*йове – казва той щастливо

Настъпва сконфузено мълчание.

– Пък тя ни беше поробила и ни караше да съ боричкъми…. – жално добавя друг
– Ни знайм как дъ ви съ отблагодарим, че ни отървахти! – възклизава трети елф-пазител
– Само кажете какво искате и шъ ви гу изпълним! – отново се включва първия

Елфите-пазители придобиват мазен вид. Започват бавно и грациозно да пристъпват напред. Гущерът започва да изпада в паника. Ръцете на демонът-унищожител нервно затреперват. Невестулката-убиец започва да скимти.

– Дайте ни веднагъ пичата към портите на ада! – заявява твърдо Гушерът – И стигъ стъ са подмазвали.

Елфите придобиват изключително разочарован вид.

– Само тфа ли? – казват те с колеблив тон

– Само тфа. – Гущерът е непреклонен.

Посърнали, елфите отстъпват назад. Един от тях тръгва на някъде и след малко се връща с печата. Гущерът грабва печата и мигновено го захапва. Само че, понеже гущерите нямат зъби печатът не се строшава. Тогава той го дава на Демонът-унищожител и той го пробожда с катаната си. Печатът мигновено се разпада на пепел.

Небето помрачнява и слънцето придобива вида на подпухнал червен балон, който всеки момент ще се пръсне и от него ще потекат реки съсирена кръв. Чува се глух тропот. Навсякъде птиците падат мъртви от небесата. Въздухът се изпълва с тръпчив мирис на разложена плът. Земята се разпуква, бълвайки пушек и сяра из недрата си. Съвсем случайно една пукнатина се образова под краката на елфите-пазители и само 1-2 оцеляват, защото останалите са заети да почистват сажди от белите си роби. Сетне от сенките и от тъмните ъгли изскачат демонични изчадия, а лавата започваща да блика от пукнатините ги осветява във всички отенъци на червеното.

– Да, да! Шкоро, шкоро! – крещи триунфално Гущерът, който не може хубаво да казва “С”, защото няма зъби.

Да, скоро светът ще бъде унищожен. Няма вече добро и светлина. Гущерът е доволен. Детската му мечта е изпълнена.

© 2008 Atanas Laskov

Atanas Laskov